top of page
תמונת הסופר/ת מא שכטר נדלן בעמ 516574076

מהו שיווק ויראלי? או שיווק גרילה? או שיווק מפה לאוזן

עודכן: 1 באוק׳

זהו סוג השיווק שבו אנחנו מתמחים, אנחנו כמובן יודעים לפעול בכל דרך שיווקית, אולם זה מה שמייחד אותנו...


שיווק ויראלי הוא אחת מאסטרטגיות השיווק הבולטות ביותר, בעיקר בזכות השימוש הגובר ברשתות החברתיות. הצרכנים יודעים שיש להם השפעה מאוד גדולה על המותגים.

בכתבה הבאה נסביר מהו שיווק ויראלי,

ונפרט את 10 העקרונות למהלכי שיווק ויראליים - שיווק גרילה.


אחת האסטרטגיות הבולטות ביותר בעולם השיווק היום היא השיווק הויראלי- buss marketing, viral marketing,

והיא בעצם מדברת על האופן שבו עוקבים וגולשים- תורמים (לטוב ולרע) בהשפעה ובהפצת המידע של מותגים וחברות לקהל נוסף.

אם למשל הם מוצאים עניין בתוכן שהם צפו בו, הם מרגישים צורך לשתף/ לשלוח אותו ולהעביר אותו הלאה ובכך גורמים להעלאת החשיפה והמודעות לאותו עניין.

שיתוף והפצת התכנים באמצעות הדיגיטל יכולה להתבצע בכל מיני דרכים- בין אם בצילום מסך, הודעה, או סרטון שמועברים אחד לשני באמצעות הוואטספ, מיילים, או שליחה דרך הרשתות החברתיות עצמם.

התוכן של ההודעות הויראליות הוא בדרך כלל קצר, כך שיהיה קליט, קריא וברור - ויגרום לקהל הגולשים להזדהות איתו, לאהוב אותו, להתחבר אליו, או אפילו לשנוא אותו. העיקר שיעורר אצלם רגש כלשהוא שיגרום להם להעביר אותו הלאה.


גם משפיענים הם חלק גדול מאוד בשיווק הויראלי, כן שאם משפיען משתף מסר מסויים על מוצר שהתנסה בו- לטוב או לרע, זה יכול לעורר באז וליצור עניין, ובכך להגיע לקהל יעד גדול יותר ממה שהיה מגיע לולא החשיפה של המשפיען.


מותגים וחברות מעוניינים להגיע לכמה שיותר לקוחות ולפנות לקהל יעד גדול יותר, ובצדק,

ולמעשה "העלאת המודעות למותג" היא אחד מהיעדים העיקריים למנהלי השיווק, ובאמצעות השיווק הויראלי- בדומה לשיווק "מפה לאוזן"- שמוכר לנו עוד לפני שהדיגיטציה השתלטה על חיינו- קהל היעד של המותג אוטומטית מגיע לקהל גדול יותר, אליו הוא מופץ.


10 העקרונות למהלך השיווק הויראלי:

  1. ויראליות היא לא מדע מדוייק! כמובן שיש מהלכים ועקרונות מסויימים שאפשר להשתמש בהם אך צריך לצפות להכל.

  2. ויראליות מתפשטת באופן אורגני ועצמאי. באמצעות קהל הגולשים, לא ניתן לכפות את התהליך או לצפות אותו. כמובן שיש דברים שאפשר לעשות בשביל לתרום להפצה שלו, אך לא ניתן באמת לשלוט או לצפות מה עתיד המהלך להיות.

  3. סוגי התכנים הויראלים - נושאים שהם במחלוקת חברתית/ציבורית, אתגרים למינהם, בדיחות, ממים, נושאים שהם לא ניטרלים, נקיטת עמדה, הבעת רגש ועוד...

  4. המהלכים הויראליים משפיעים על קהל רחב: הרבה מעבר לקהל היעד הראשוני שלנו. כך שצריך לצפות שלפעמים מהלך ויראלי יכול להשפיע לרעה על המותג- במקום לחזק אותו, במיוחד כשלקוחות מפיצים חוויה שלילית מהתנסותם במותג/מוצר.

  5. שיווק בזמן אמת - REAL TIME MARKETING - המהלכים הויראליים המוצלחים ביותר הם אלו הרלוונטיים והעדכניים למה שקורה באותו רגע, או המגיבים לטרנדיים עכשווים.

  6. המהלכים הויראליים הם מיוחדים, נועזים, ומושכים תשומת לב- המסר והרעיון העומד מאחוריהם צריך לגרום לרגש כלשהוא אצל הצופה, ובכך גם לגרום לו לשתף ולהעביר אותו הלאה.

  7. המהלכים הויראליים אמורים להיות מותאמים למדיות השונות- לכל רשת חברתית יש את הפורמט שלה, וצריך להתאים את התוכן לכל פלטפורמה.

  8. מהלכים ויראליים מצליחים יותר אם: קל וכדאי לקהל לשתף אותם, הם מציעים משהו תמורת השיתוף, אפשר לשתף אותם בכמה פלטפורמות, ולא רק בקבוצות סגורות, והם מכילים האשטגים העוזרים לפרסם אותם ברשתות החברתיות.

  9. שיווק ויראלי הוא לא פרסום- לא מעלים פרסומת לאוויר ומצפים ממנה להיות ויראלית. אך כאשר תוכן מסויים נהיה ויראלי- רצוי ומצופה מהמפרסם לתמוך במהלך ולהפיץ אותו בעוד גורמים ודרכים ( קידום באמצעות יחסי ציבור, גיוס משפיענים וכו'...)

  10. מטרת השיווק הויראלי- המטרה בדרך כלל השיווק הויראלי היא העלאת המודעות למותג/ מוצר ופחות בשביל להגיע ליותר מכירות. ומה קורה כשאין לנו משהו פורץ דרך? משהו כזה שכולם ידברו עליו וישתפו אותו? במצב כזה אנחנו מפיצים את הרעיון הזה בעצמנו ומנסים להגיע גם עם תוכן פחות מעניין לחשיפה מירבית, לשיתוף בקבוצות ווטסאפ רבות כמו ששוחחנו ממה כאן, לשיתוף בקבוצות פייסבוק שעל כך כבר דיברנו גם ולשיח ברשת. מעוניינים לשמוע עוד ? צרו קשר עוד היום








0 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page